• Black Facebook Icon
Kunstneren og tyven FB Banner.jpg

Torsdag 3. juni kl. 19.00 – 21.00

Lanterna-salen, Sortland Kulturfabrikken

Engelsk / Norsk tale

Pris: 75,- kr for filmklubb-medlemmer 2021 / 175,- kr for billett + filmklubb-medlemskap 2021

Ikke medlem for 2021 enda? Meld deg inn med bruk av Vesterålen Filmklubb VIPPS-nummer: 561586 (100,-kr), eller når du kommer på selve visningen eller kjøper billett her:

https://checkout.ebillett.no/.../43160/purchase/corona...

Sommeren er her! Og vi i Filmklubben mener det er på høy tid å få i gang filmvisninger igjen. Og om dere har savnet storskjermen, er det noe skikkelig kritikerrost vi har å by på. Aftenposten kalte denne filmen "magisk", NRK "en feiring", VG "unik, overraskende, rørende og spennende". Sekserne satte løst på terningene da "Kunstneren og Tyven" ble sluppet i fjor.

Tyven Karl-Bertil stjeler to malerier fra Galleri Nobel i Oslo. Det blir til noe mer enn bare en politianmeldelse: Maleren Barbora ender opp med å male Karl-Bertil - og filmmakeren Benjamin Ree har fulgt de to fra deres fjerde møte, og tre år fremover. Og ja - dette skjedde faktisk. "Kunstneren og Tyven" er ikke fiksjon, men en dokumentar. Dette har Filmweb å si: "Kunstneren og tyven" er den eneste dokumentarfilmen på BBC liste over de beste filmene fra 2020, Washington Post mener det er «Årets beste dokumentarfilm», og The New York Times anbefaler filmen, som eneste film, i sin artikkel om det beste som skjedde i 2020.

En av verdens mest berømte regissører, Pedro Almodovar, har den på sin liste over årets beste. Under Sundance filmfestival januar 2020 vant filmen Special Jury Award for Creative Storytelling. Det er første gang en norskregissert dokumentar konkurrerer i Sundance, og filmen mottok strålende kritikker fra et samlet anmelderkorps. Senere har filmen vunnet priser på de største festivalene over hele verden.

Info og trailer fra filmen her:

https://www.imdb.com/title/tt11296058/?ref_=fn_al_tt_1

Vel møtt!

Hilsen styret i Vesterålen Filmklubb.

 

Om oss

image001.jpg

Den 26. februar 2019 ble den første filmklubben for hele Vesterålen opprettet. Klubben ble opprettet av sjeler som har blitt kjent gjennom sitt engasjement for film, og arbeidet med å samle midler til klubben er allerede i gang. Vi i styret i Vesterålen filmklubb ser at folket i Vesterålen mangler en plattform hvor barn, ungdom, voksne og eldre kan møtes for å finne filmer som ikke vises på den lokale kinoen, eller på strømmemedier. Klubben har som formål å fremme interessen for film som kunstform og ønsker å skape et tilbud hvor vi kan utforske filmhistorien og oppfordre til en læringsrik diskusjon og refleksjon rundt disse filmene.   

 

Om hva Vesterålen filmklubb skal drive med

 

Filmklubben er i oppstartsfasen og vil i første omgang jobbe aktivt for å verve nye medlemmer. Dette skal vi gjøre ved å alliere oss med etablerte visningssteder, samtidig som vi planlegger å reise ut til kommunene og holde filmvisninger lokalt. Vesterålen filmklubb skal være en aktiv forening som, i tillegg til å holde filmvisninger, vil holde foredrag og skape rom for debatt og diskusjon i forbindelse med visningene. Denne filmklubben vil driftes under medlemskap i Norsk Filmklubbforbund (NFK).

Vesterålen filmklubb har mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen.

Filmklubb Logo Gardiner.png
 

Kontakt

Du kan sende e-post til vesteralenfilmklubb@gmail.com, du kan også kontakte oss via Messenger eller Facebook.
Vi behandler og oppbevarer dine opplysninger i tråd med gjeldende regelverk, les vår personvernerklæring her.

Klikk på knappen over for å registrere deg som medlem. Betal med Vipps allerede nå eller når du kommer på en av våre visninger. Da kan du også betale med kort.